SVAMPETUR I SDR. KOHAVE SKOV

Søndag d. 30. oktober 2022
Dagens svampejægere
Dagens svampejægere

press to zoom
Dagens svampejægere
Dagens svampejægere

press to zoom
Dagens svampejægere
Dagens svampejægere

press to zoom
Dagens svampejægere
Dagens svampejægere

press to zoom
1/19

Klik for at se billederne i større format

Arrangør: Svampeliv LF

Naturguide:  Annette Greenfort 

Sommertiden var slut så jeg var (ret:-)) tidligt på P-pladsen ved Kohaven, Nykøbing Falster. Vi planlagde turen kort tid forinden  på et ønske fra en deltager, og det var på en heldig dato for solen skinnede dejligt, og den blev en af de varmeste dage i mange år - årstiden taget i betragtning.

 

Efter en lille introduktion til udvalgte, medbragte svampe og lidt faglitteratur gik vi ad skovvejen ind i bøgeskov. Sønder Kohave er en af flere offentlige skove på Falster så der gik ikke lang tid før de fleste deltagere trak ind mellem træerne. Visne blade dækker nu tykt skovbunden  og mange svampehatte har næsten samme farver så det kræver gode ‘øjne at være svampejæger for tiden.

 

Det har været ret tørt længe, og turen bød ikke på store mængder af svampe - ingen rørhatte, og underligt nok ingen honningsvampe, som der ellers er rigelige mængder af i andre skove på LF. Til gengæld blev der fundet Trompetsvamp - blot en enkelt, men stor og flot. En gammel bøgestub var dækket af store mængder Foranderlig skælhat - den gulbrune med små, spidse skæl under ringen på stokken - ikke at forveksle med den meget giftige Randbæltet hjelmhat!

 

Vi fandt frem til et mindre skovafsnit med Thuja og Douglas gran, og minsandten om en af deltagerne ikke fik øje på en hel ring af Blomkålsvamp omkring basis af en stor gammel gran. Nogle af dem var dog angrebet af skimmelsvamp mens andre var fine og delikate. De kom med hjem i et par kurve til aftensmaden vel vidende at det kan være et stort arbejde af få fjernet alle insekter etc..

 

Flere af deltagerne fik iøvrigt hentet app’en Svampeatlas og Navneforslag blev brugt ivrigt under hele turen.

 

Tak til jer alle engagerede og vidbegærlige deltagere for en herlig tur:-) 

 

Annette

NB: Vi har ikke flere planglagte ture på programmet, men vejret er jo stadig fantastisk dejligt - årstiden taget i betragtning så følg med i turprogrammet. Måske udbyder vi endnu en tur og så er I velkomne igen - se mere her.