top of page

TURPROGRAM 2023

NB: Programmet opdateres løbende.

Det er derfor ikke beregnet til udprintning!

Svampeforeningen,  lokalafdeling Sjælland

2-dages tur til Lolland-Falster onsdag 13. og torsdag 14. sept.

Turarrangør: Benny T. Olsen

Vi gentager 2-dages turen til Lolland-Falster som sidste år, dog én måned senere, i håbet om at finde flere svampe. For medlemmer af Svampeforeningen. Overnatning er op til folk selv. Vi anbefaler bed & breakfast hos bodkergaarden@hotmail.com i Tunderup, mobil 2332 8066, som ligger 6 kilometer fra Horreby. Prisen for overnatning er 500 kr. for enkeltværelse og 720 kr. for dobbeltværelse, ifølge opslaget. Hurtig tilmelding anbefales af hensyn til den begrænsede plads. ONSDAG: På førstedagen onsdag starter vi i Hannenov Skov kl. 10.30, på P-pladsen ud for Listrupvej 5. Efter frokost kører vi til Pomlenakke. Rita har tilbudt middag kl. 18.00 på delebasis, onsdag aften. Tilmelding til Rita Forup rforup@gmail.com senest den 6. september. TORSDAG: Om torsdagen besøger vi til Merritskov på Lolland. Mødested P-pladsen på Skibevej på vejen til Knuthenborg kl. 10. Efter frokost kører vi til Kristianssæde Skov. Der tages forbehold for lokaliteterne Pomlenakke, Falster og Kristianssæde Skov, Lolland, afhængigt af svampefloret.

Turarrangør Benny T. Olsen

mobil 2928 1344.

Rita Forup 23676339

rforup@gmail.com

13. - 14. sept.

Frejlev skov, Lolland

Guidet svampetur Søndag d. 24. sept. kl. 10.00

Arrangør: Svampeliv LF

Vi mødes på Enghavevej overfor nr. 44 ved indgang til skoven. Parkering kan foregå i rabatten. Den Danske Naturfond ejer 20 hk af skoven fordelt på 5 parceller. Vi vil primært kigge efter svampe i et eller to af disse områder. Den øvrige skov drives i parceller af lokale lodsejere. Vi går kurvene igennem når vi er tilbage ved bilerne. Her kan vi også nyde madpakken på væltede træer etc.

Pris for deltagelse på svampeturen er 50, - kr pr. person, børn og hunde deltager gratis. Gratis for medlemmmer af Svampe-foreningen! Tilmelding og betaling via mobilepay 51514401 (Annette)

Arrangør: Svampeliv LF

Turledere:

Annette Greenfort 51514401, greenfort@dansk-infodesign.dk 

Se mere om Frejlev skov på www.naturfonden.dk

Rita Forup 23676339

rforup@gmail.com

24. sept. Frejlev

Svampetur i Søholt

Lørdag d. 30. sept. kl. 10.00-13.00

Mødested: Indgangen til Barokhaven på Søholt, Søholtvej 55, 4930 Maribo I samarbejde med Aage V. Jensen Naturfond inviterer Søholt på en svampetur på Søholt og i dele af Storskov. Normalt må man jo kun færdes på skovvejene i private skove, men denne dag er der mulighed for, at turdeltagerne kan samle svampe under træerne udenfor stierne. Hvis vejret har været gunstigt, er der på disse lokaliteter gode muligheder for at finde mange spændende svampe bl.a. nogle af vores allerbedste spisesvampe. Vi vil gå en tur gennem dele af skovene og på vores vej indsamle og se på hvad vi finder af svampe. Vi slutter turen med at gennemgå dagens høst i orangeriet i barokhaven og informere om, hvad der er spisesvampe og hvilke giftige arter, man absolut skal undgå. Husk kurv og kniv og evt. lidt at drikke/proviant! Entré: 50 kr. Tilmelding: 23236821 eller ubn@mail.tdcadsl.dk Praktiske oplysninger.: Begrænset deltagerantal der kræver tilmelding Turleder: Naturvejleder Uffe B. Nielsen m.fl.

Turleder: Naturvejleder Uffe B. Nielsen m.fl.

Svampetur i Hannenov skov

Søndag d. 1. okt. kl. 10.00

Mødested: P-pladsen ved skovløberhuset Virkethus, Virketvej 39, 4863 Eskilstrup. Der er ingen busforbindelse til skoven, men kørsel kan arrangeres ved at kontakte undertegnede. Turen går gennem varieret skov med gamle bøge og videre til et lavere liggende område med næringsfattig tørvejord med blandet bevoksning af birk, eg og nål. Vi følger den græsklædte Virketvold, der støder op til nåleskov. Gennemgang af de indsamlede svampe vil foregå enten på Langemosepladsen eller ved Virkethus afhængig af vejrforholdene, her nydes også den medbragte mad og drikke.

Arrangør: Svampeliv LF

Turledere: Rita Forup (rforup@gmail.com 23676339) og

Annette Greenfort (greenfort@dansk- infodesign.dk 51514401)

Pris for deltagelse på svampeturen er 50, - kr pr. person, børn og hunde deltager gratis. Gratis for medlemmmer af Svampe-foreningen! Tilmelding og betaling via mobilepay 23676339 (Rita)

30. sept. Søholt
1. okt. Hannenov

Svampetur i Søholt Storskov

Søndag d. 22. okt. kl. 10.00

Vi mødes på P-pladsen ved Pumpehuset på Røgbøllevej 6, 4894 Øster Ulslev. Turen går ad lille natursti gennem urørt skov og videre til blandet skov med nål, birk etc.. Afhængig af vejrforholdene forinden håber vi på at finde nogle gode spisesvampe - rørhatte og kantareller udover mange andre spændende arter. Gennemgang af kurvene vil foregå på terrassen ved nabohuset til P-pladsen, Røgbøllevej 6, 4894 Øster Ulslev . Her kan også den medbragte mad og drikke nydes.

Arrangør: Svampeliv LF

Turledere: Annette Greenfort - greenfort@dansk- infodesign.dk 51514401, og Rita Forup - rforup@gmail.com 23676339

Pris for deltagelse på svampeturen er 50, - kr pr. person, børn og hunde deltager gratis. Gratis for medlemmmer af Svampe-foreningen! Tilmelding og betaling via mobilepay 23676339 (Annette)

22. okt. Søholt
bottom of page