top of page

Hannenov - Ovstrup skove

 

På engene langs Tingsted Å kan du se flere ”sparekasseege”. De kaldes sådan fordi sparekassernes logo i mange år var en mægtig eg. De store egetræer er op til 300 år gamle og har stået der, fra før skoven blev plantet. Træerne bliver ikke fældet, men får lov at passe sig selv. Den urørte natur er til glæde for mange fugle. I området kan du høre nattergalen og tranernes trompeteren. Insekter og svampe trives i lysningerne med de gamle træer.

Også andre steder i skoven kan du se gamle egetræer. I trekanten mellem Nybyvej og Fjællebrovej vokser egetræer, som er plantet i 1891. I skovbrynet i det sydvestlige hjørne af Ovstrup Skov findes en egebevoksning fra 1836.

Se og hent folder om Hannenov og Ovstrup skove (pdf)

Hannenov Skov er et fint sted at se efter svampe. Den bruskagtige judasøre vokser typisk på gamle hyldetræer, men kan også ses på andre gamle løvtræer. Svampen er spiselig. Den smager ikke af ret meget, men giver konsistens i f.eks. salater og wokretter. Svampen kendes i det kinesiske køkken som skyøresvamp. Judasøre opbevares i tørret tilstand og udblødes inden brug. Sensommer og efterår kan du finde masser af rørhatte, bl.a. er Karl Johan udbredt. En anden spiselig svamp i skoven er violet hekseringshat. (kilde: Naturstyrelsen)

Se mere om disse skove hos Naturstyrelsen

bottom of page