top of page

SØHOLT STORSKOV

Søndag d. 21. maj 2023

Arrangør: Svampeliv LF

Turleder: Annette Greenfort 

Vi mødtes på parkeringspladsen ved Pumpehuset på Røgbøllevej. 

Solen stod allerede højt, og der næsten ingen blæst. Det var årets første tur i Søholt Storskov - det har ikke regnet længe så alt var tørt og der var stort set ingen svampe at finde. 

Til gengæld nød vi naturen og kiggede på alt der rørte sig - bl.a. en springfrø, en bladhveps, blomstrende skovmærke der dufter svagt i frisk tilstand, tandrod med yngleknopper, svaleurt med den orange saft, en Fladstjerne-støvbladrust - svampen der omdanner fladsjternens støvblade til purpurfarvet sporemasse, både den store Liljekonval og den almindelige Liljekonval og m.m. Vi nød frokosten på terrassen i nabohuset som også hører under Åge W. Jensen, og mens vi sad der sejlede den røde glente forbi og en havørn svævede ind over.

På vej op i Lars Jensens skov (urørt skov) kiggede vi på Lolle-huset. Uffe fortalte om husets interessante historie - om modstandsfolk, digtereren Halfdan Rasmussen og Engestofte gods. Historien er beskrevet på en tavle i Engestofte kirke. I dag er huset ejet af  Åge W. Jensens Naturfond.

Tak fordi I mødte op og gjorde turen til en dejlig oplevelse trods mangel på svampe.

Annette 

bottom of page