top of page

SØHOLT STORSKOV

Søndag d. 16. oktober 2022

Arrangør: Svampeliv LF

Turledere:  Annette Greenfort og Rita Forup

Vi mødtes ved Pumpehuset på Røgbøllevej i Søholt storskov. P-pladsen blev hurtigt fyldt op af interesserede - både nybegyndere og erfarne svampejægere .

 

Fra P-pladsen fulgte vi en lille sti gennem urørt naturskov og videre ad skovvej i bøgeskoven. Langs grusvejen fandt vi flere forskellige slørhatte, ridderhatte, blækhatte og ikke mindst den hvide, slimede sneglehat.

Vi trak ind mellem bøgetræerne for at finde den store, delikate Karl Johan svamp og ikke mindst Trompetsvampen som er en meget kulinarisk svamp, der kan tilføre saucen den gode umami-smag.

Karl Johan svampe fandt vi, men mange var desværre lidt for gamle. Til gengæld fandt vi de efterstræbteTrompetsvampe - de var nyere, mere brune end sorte og så svære at få øje på i de visne blade. 

Tilbage ved Pumpehuset gik vi alle kurve med svampe igennem. og vi fik vendt alle de spørgsmål der pludselig dukker op, når det store udbud af vidt forskellige svampe er til at se i virkeligheden - føle på dem, dufte til dem og smage forsigtigt på dem.

Tak til alle for turen. Dejligt at være på svampejagt med så mange engagerede og opmærksomme deltagere.

Annette Greenfort og Rita Forup

Næste tur vi har annonceret i vores program er d. 21. oktober i Corselitze, hvor Falster Kyst er arrangør af en svampetur med efterfølgende frokost. 

Se mere her.

bottom of page