top of page

HANNENOV SKOV

Lørdag d. 4. nov. 2023
Klik for stort format

Arrangør: Svampeliv LF

Naturguide:  Annette Greenfort 

 

Anja og en flok gode venner mødte frem med kurve og højt humør ved Virket Hus. Planen var at vi gerne ville finde lidt spisesvampe til aftensmaden i sommerhuset - så rørhatte og kantareller var i fokus. Efter en lille introduktion til svampelivet begav vi os af sted ad den lille sti fra P-pladsen. 

Novembersolen lyste skoven op - de mange efterårsfarver er nu begyndt efter den ejendommelige, sene periode med mørkegrønt løv. Vi kom gennem både bøge- og nåleskov og der begyndte at dukke Alm. netbladhatte, Røde fluesvampe, Tågetragthatte op og ikke mindst de små mærkelige Hekseæg. Undervej fandt en deltager da også en veludviklet stor Stinksvamp med både gele og grøn sporemasse på toppen. Den vakte stor opmærksomhed og blev båret med rundt i skoven trods stanken.

I både bøgeskov og nåleskov begyndte vi at finde en del mellemstore rørhatte - Dugget og Rødsprukken rørhat som blev samlet op i kurvene sammen med lidt Stor løghat, og endelig blev det også til enkelte Karl Johan. Under turen blev de ikke spiselige svampe samlet op i en medbragt spand. Da vi kom tilbage til  Virket hus checkede vi spanden og samtlige kurve for svampe, og alle ikke-spiselige svampe blev smidt tilbage til naturen. De mange rørhatte blev gået igennem for orm og ælde. så kun de gode, spiselige var tilbage - en flot kurvfuld blev taget med hjem.

Tak til jer for en underholdende tur så sent på året. Skønt at være på svampejagt med engagerede, opmærksomme og spørgende deltagere. 

Annette Greenfort 

bottom of page