top of page

SOSU Skolen på svampe-naturtur

Torsdag d. 17. november 2022

Arrangør: SOSU skolen KICK-samarbejdet

Turleder:  Annette Greenfort 

Naturguide: Rita Forup

Vi mødes på P-pladsen ved Kohaven, Nykøbing Falster. med 30 nye studerende fra SOSU-skolen. På forhånd har vi lavet en lille udstilling med svampe og litteratur og får en god snak om svampe, skoven og hvad vi kan forvente at finde. Flere af deltagerne har allerede hentet app'en Svampeatlas og det giver anledning til flere tests med Navneforslag. Dagen er blæsende og det føles ret koldt. Men humøret er alligevel højt i den store gruppe.

 

Sønder Kohave er en af flere offentlige skove på Falster så der går ikke lang tid før flere af deltagerne trækker ind mellem træerne på jagt efter svampe. Visne blade dækker nu tykt skovbunden  og mange svampehatte har næsten samme farver så det kræver gode ‘øjne at være svampejæger for tiden.

 

Skoven er dog tør - har været det i lang tid, så turen bød ikke på store mængder af svampe, men vi finder trods alt en meget flot Skade-blækhat, foldhatte, flere forskellige barksvampe, Tøndersvamp og et svampedyr. 

 

Vi når frem til et mindre skovafsnit med Thuja og Douglas gran, og her finder vi en Blomkålsvamp - godt nok ret gammel og angrebet af en snyltesvamp, men den er der som repræsentant for en af de fineste danske spisesvampe, der dog kræver et grundigt arbejde af få fjernet alle insekter etc..

Tak til jer alle for jeres gode humør og entusiasme på dagens tur🤗

Vi ses næste gang torsdag d. 24. november kl. 12.30 på P-pladsen i Hamborg skoven. Vi glæder os til at mødes med jer igen🤗

 

Annette & Rita

bottom of page