top of page

HANNENOV SKOV

Medlemstur d. 2. oktober 2022

Arrangør: Svampeliv LF

Turleder:  Rita Forup

 

Denne tur var for medlemmer af Svampeforeningen, men det er altid muligt at tilmelde sig en prøvetur inden man beslutter sig for et egentligt medlemskab. Dette tilbud havde 3 familier benyttet sig af. Der var flere børn med på turen og de var meget ivrige og havde rigtig gode øjne, så de sprang ivrige afsted ind i skoven og vendte glade tilbage med fine rørhatte lige til gryden. Dejligt at opleve glade aktive børn i naturen.

Det var en lun og solrig dag og selvom skoven tørstede og svampefloret kunne være bedre, nød vi det fine vejr og den smukke natur. Vi gik fra p-pladsen ad grusstien gennem et område, som tidligere var en mørk granplantage. Efter fældningen af denne, er der vokset en ung selvsået skov op bestående af unge fyr, små graner og birketræer, her er der meget forskelligt at finde såsom Lerbrun tåreblad, Netbladhat, forskellige fluesvampe,  Brungul slimrørhat, skørhatte og mælkehatte.

Turen fortsatte til granskoven, hvor nogle deltagere var heldige at finde Karl Johan. Vi fortsatte ad Virketvolden, hvor der var lidt at finde omkring de enkeltstående gamle egetræer, hvorefter vi gik mod Langemosehuset for at spise frokost, desværre tog jeg fejl af stien dertil og vi endte i stedet ved det gode sted i skoven med tragtkantareller (de var endnu lidt for små til plukning) Her slog vi os ned med frokosten og svampefundene blev gennemgået.

 

Tak til alle, både medlemmer og prøve-medlemmer, håber at se jer igen.

Rita Forup

bottom of page