top of page

Reventlowparkens Støttekreds

Reventlowparken og Bøgeskoven

Lørdag d. 10. september

Arrangør: Reventlowparkens Støttekreds

Turleder: Annette Greenfort og Rita Forup

Vi mødtes med en gruppe engagerede folk på P-pladsen ved Ridehuset, og så gik  turen gennem linde- og kastaniealléen, videre rundt ad skovvejen forbi mange store gamle egetræer - ned ad trappen til den lange plankesti over mosen og tilbage ad skovvejen parallelt med landevejen til parken.

 

Det har været tørt i lang tid nu og derfor var det begrænset hvor mange forskellige svampe vi fandt. Men til gengæld blev vi beriget med oplevelsen af flere fine Oksetunger på rødder og bark af eg. Undervejs snakkede vi om de mange forskellige træer svampene kan være knyttet til i deres livscyklus.

Halvvejs på turen stødte vi på en kæmpe eg, der på grund af et lynnedslag i tidernes morgen blev spaltet, og nu står med 4 kraftige stammer over en enorm bred basis. Til dette træ knytter der sig en god fortælling, som kan læses på skiltet der er placeret ved træet.

Vi afsluttede turen i Ridehusets Herskabsstald, hvor bestyrelsen bød på kaffe og vand . Her blev kurve og bokse tømt ud på et stort bord til gennemgang og snak om alle fund.

Tak for turen:-)

Annette Greenfort og Rita Forup

bottom of page