top of page

SOSU Skolen, hold 1/2023

Torsdag d. 13. april

Sdr. Kohave skov

SOSU Skolen, hold 3/2023

Horreby Lyng

Torsdag d. 28. september

Arrangør: Svampeliv LF og SOSU skolen - KICK samarbejdet

Turleder:

Rita Forup 23676339, rforup@gmail.com

IMG_3270.jpeg
IMG_3251.jpeg

Torsdagens tur med hold 3 gik til Horreby Lyng. Her startede vi i Naturrummet med lidt introduktion til mosen og dens historie. Starten af ruten gik først gennem det tørre område ad plankestien.  De 4 forreste i rækken af elever var heldige at se en hugorm, men den var lynhurtig væk i beplantningen så desværre fik de fleste ikke oplevelsen. Turen fortsatte på plankerne over den fugtige del af mosen, hvor den våde tørvemos er grobund for en insektædende plante, nemlig den lille fine Soldug, der står i massevis med afblomstrede blomsterstande, De små runde blade med væskefyldte hår er i stand til at fortære insekter, som er uheldige at komme for tæt på. På vores vej over mosen var der desuden et område med lækre tranebær, som var lige til at smage på. Svampe var vi også heldige at finde, især Skørhatte, Mose-mælkehatte og Kam-fluesvampe var der mange af, men de mest dominerende var dog Bruskbolde, nogle var enorme. På birketræerne sås Birkeporesvampen, som kan antage mange former.

Jeg håber I alle får en god praktikperiode og vi ses igen i uge 43.

Rita

SOSU Skolen hold GF+

Hannenovskoven

Mandag d. 25. september

Arrangør: Svampeliv LF og SOSU skolen - KICK samarbejdet

Turledere:

Annette Greenfort 51514401, greenfort@dansk-infodesign.dk 

Rita Forup 23676339, rforup@gmail.com

Dagens tur startede kl. 9 fra Virkethus i flot solskinsvejr. De tre grupper blev udstyret med kurve til indsamling af svampe. Trods tørke blev der fundet en del forskellige arter, dog ikke mange af de spiselige, men det gik ikke ud over det gode humør.

Der blev fundet masser af Bruskbolde, en del Fluesvampe, især var der mange af den Kugleknoldede, som kendes på sin ubehagelige lugt af gamle rådne kartofler. Derudover var der Skørhatte med stokke som fetaost samt nogle spiselige Rørhatte.

Tilbage ved Virkethus gik alle i gang med at tilberede lækre småretter, der kom hurtig gang i bålet og der blev stegt kylling, majs, bagt pandekager og de fundne Rørhatte blev stegt. Flere af deltagerne havde haft travlt og medbragte forberedte retter hjemmefra, bulgur og vinblade som små pakker smagte dejligt.

TAK FOR MAD!

Og tak for en dejlig dag sammen med jer

Rita og Annette

Sdr. Kohave skov

Torsdag d. 21. september

Arrangør: Svampeliv LF og SOSU skolen - KICK samarbejdet

Turledere:

Annette Greenfort 51514401, greenfort@dansk-infodesign.dk 

Rita Forup 23676339, rforup@gmail.com

IMG_9666web.jpg

Første tur med hold 3 gik til Sdr. Kohave skov ved Nyk. F..

 

Hele holdet kom gående fra skolen i det smukkeste sensommervejr. Vi nød alle varmen og solskinnet, men desværre betyder det tørre solrige vejr også at svampene udebliver og det er jo ærgerligt for det er det vi primært går efter.

 

Heldigvis er der rigtig meget andet at kigge på, forskellige træer og urter foruden insekter og især frøer, som jo kan forskrække enhver med deres pludselige spring i skovbunden.

Af svampe fandt vi Skærmhatte, Bruskbolde, Dværg-rørhatte og de mærkeligt udseende Koglerørhatte.

Tak for jeres gode humør, vi ses torsdag d. 28. sept.

Annette og Rita

bottom of page